Home

Partner gespreksgroep

Beste allen,

Afgelopen week werd ik benaderd met de vraag of er ook een gespreksgroep is voor partners van de wat jongere MS patiënten in de regio.

Er is al een gespreksgroep voor deze patiënten, eventueel met partner. Maar nog geen groep voor alleen partners (van de wat jongere MS patiënt). Deze mensen die in de drukke levensfase zitten van werk, eventueel gezin, etc.

Ik ben nu aan het inventariseren om te kijken of deze vraag breder leeft?Als er meerdere geïnteresseerden zijn, die een gespreksgroep voor partners een goed idee vinden, kan ik na de zomervakantie een bijeenkomst organiseren. Ik hoor graag van jullie of je (of jouw) partner hier behoefte aan heeft. Zo ja? Meld je aan via de onderstaande mailadres.

Vergeet niet om even je contactgegevens te vermelden (mail & tel.) Als het kan ontvang ik graag voor 8 juli je reactie.

Voor verdere informatie mag je uiteraard ook altijd contact opnemen.

Hartelijke groet,

Rieke Lantink Consulente MS Vereniging, regio Twente
riekelantink@gmail.com
Tel.: 06 30416460


Gezellige Nieuwjaarsreceptie

Hoewel 2018 al ruim een maand  oud was, hield de MSPV-twente op 3 februari volgens goede traditie haar nieuwjaarsreceptie.

Het was ook dit keer weer  een buitengewoon geslaagde bijeenkomst. Ruim honderd leden en andere genodigden kwamen in de Grolsch Veste in Enschede bijeen om samen  het nieuwe jaar  in te luiden.

Voorzitter Bram Hulshof verwelkomde iedereen en bedankte de sponsoren die deze receptie mogelijk maakten. Hij hoopte ook dat alle aanwezigen zouden genieten.

En genoten werd er. Allereerst van het heerlijke stamppotbuffet, opnieuw verzorgd door Food Connect.

Na het eten werd de vrolijke sfeer voortgezet door de vier zangeressen van Double 2. Ze zongen een leuke medley van allerlei hits van bekende popgroepen en artiesten die bijna iedereen kon meezingen.

Daarna ging er nog een schaal vol heerlijke bitterballen van Forest Snacks rond. Aan het einde van de receptie kreeg iedereen een goody bag gevuld met leuke attenties van de sponsoren. Volgend jaar heffen we opnieuw het glas met elkaar!

Foto’s van de nieuwjaarsreceptie zijn hier te vinden.

 


Nieuwe website: mswerkloket.nl

MS Vereniging Nederland heeft op donderdag 8 februari een nieuwe website gelanceerd: www.mswerkloket.nl De website is bedoeld om mensen met MS te helpen en informeren op het gebied van werk. Op deze site staat praktische informatie over werken met MS en handige checklists. De site is bedoeld voor mensen met MS, maar ook voor werkgevers en zorgverleners. Ook worden ervaringsverhalen uitgewisseld en kun je contact opnemen met een MS-coach voor MS en werk.

Werken met MS, kan dat? Het is een vraag die mensen met MS én werkgevers vaak bezighoudt. De MS Vereniging Nederland vindt: ja, meestal wel! Soms fulltime, maar vaker parttime. Met de website en MS-coaches ondersteunt de vereniging mensen met MS en hun werkgever.

Werkenden met MS lopen tegen veel vragen aan. Vertel ik mijn collega’s wel of niet over mijn ziekte? Raak ik mijn baan kwijt als ik het mijn leidinggevende vertel? Kan ik mijn werkgever om aanpassingen vragen?  Op deze en vele andere vragen, geeft de website een antwoord.

Naast de website is ook een brochure beschikbaar die als naslagwerk kan dienen voor een gesprek met de werkgever of bedrijfsarts. Deze brochure is te downloaden van www.mswerkloket.nl of te bestellen via info@msvereniging.nl.

Samen met de lancering van de website heeft de  MS Vereniging Nederland ook het manifest Fit for Work ondertekend. Fit for Work is een programma van de stichting Centrum Werk Gezondheid. Het manifest pleit voor een nationale aanpak om samen met werkgevers, werknemers en zorgverleners meer mensen met een chronische aandoening aan het werk te houden.

Chris Schouten (links) ondertekent in aanwezigheid van Paul Baart (Centrum Werk Gezondheid) het manifest Fit for Work.