Maandelijkse archieven: februari 2019


MS Jongerencafé

2018 was een stil jaar voor het MS jongerencafé, maar in 2019 pakken we de draad weer op. Milou Alberink is wegens een verhuizing niet meer betrokken, ik zelf Nadine Westerik, zet de rol als coördinator van het MS jongerencafé voort.

De doelstelling van het MS jongerencafé blijft zoals die in het verleden was: gezellige middagen organiseren voor jongeren met MS. Jongeren met MS lopen vaak tegen andere problemen aan als ouderen. Op deze middagen kunnen ervaringen en tips worden uitgewisseld hoe om te gaan met MS onder het genot van een hapje en drankje. Deze consumpties worden aangeboden door de landelijke MS Vereniging.

De eerste bijeenkomst staat gepland voor zaterdag 23 februari van 14.00-16.00 uur. Locatie  restaurant de Broeierd, Hengelosestraat 725 in Enschede. De Broeierd heeft een ruime parkeerplaats. Het ligt op loopafstand van het NS station Enschede Kennispark. Bushalte de Broeierd ligt voor de deur.

Aan de eerste bijeenkomst is geen thema of activiteit gekoppeld. Mogelijk kunnen we in de toekomst wel voor bepaalde thema’s of activiteiten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de MS toolkit om vrienden en familie te laten ervaren hoe het is om MS te hebben of aan een activiteit zoals bowlen, barbecueën of een gastspreker uitnodigen. Indien jullie zelf ideeën hebben voor de invulling van deze middagen, zouden jullie mij dit dan willen laten weten. Suggesties zijn welkom.

Geplande bijeenkomsten voor 2019 zijn:

  • Zaterdag 23 februari 14.00-16.00 uur
  • Zaterdag 25 mei 14.00-16.00 uur
  • Zaterdag 7 september 14.00-16.00 uur
  • Zaterdag 23 november 14.00-16.00 uur

Voor nadere informatie ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06-20208217

Of mailadres: msjongerentwente@gmail.com of nwesterik@triviummeulenbeltzorg.nl

Nadine WesterikNotice: Undefined index: file in /var/www/vhosts/mspvtwente.nl/httpdocs/wp-includes/media.php on line 1734

Opzoek naar deelnemers

In het VUmc in Amsterdam en Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem zijn ze een tijd geleden gestart met een onderzoek naar cognitieve behandelingen voor MS patiënten. Voor dit onderzoek zijn ze opzoek naar deelnemers. zie ook onderstaande flyer.