Lotgenotencontact


Veel mensen met een chronische zieke hebben behoefte aan lotgenotencontact, zo ook MS patiënten. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar over de ziekte MS moet worden gesproken. Maar het kan toch soms wel eens prettig zijn met mensen te praten die weten waar je het over hebt, een half woord is soms genoeg. Het zijn vaak gemeenschappelijke problemen waar men tegenaan loopt en waar anderen net een betere oplossing weten dan jijzelf (of andersom).

Zo kun je van elkaar leren. Dit gebeurt o.a. in de gespreksgroepen. Op dit moment zijn er groepen voor mensen met MS en hun partners en er is een groep voor alleen de partners van mensen met MS.

Ook is er een Jongerencafé voor de leeftijdsgroep 16 tot 35 jaar voor de mensen die (net) te oud zijn (zich te oud voelen) voor het Jongerencafé is er een groep  met  oudere jongeren zie ook: OJ MS gespreksgroep.

Ook bij de bewegingsgroepen wordt die verbondenheid met elkaar ervaren.

Korte, rechtstreekse contacten zijn er in een algemene mailgroep en een mailgroep voor jongeren, er is ook een facebook pagina van de jongeren: facebook.com/msjongerentwente.

Meer informatie over genoemde zaken is op de gespreksgroepen pagina.